banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Amsterdamse horecaondernemers beginnen filmtheater

06 juli 2016

Onder de naam FC Hyena opent half juli een nieuw filmtheater in hotspot Amsterdam-Noord. Fraai gelegen aan het IJ wil FC Hyena een optimale combinatie bieden van horeca en cinema. Voor de inhoudelijke invulling heeft het theater voorlopig distributeur September Film in de arm genomen.

Initiatiefnemers Niels Wouters, Marco Birzak, Lotte Smit en Joris Brieffies kennen elkaar vanuit de Amsterdamse horeca. Als oprichters van onder andere Hotel de Goudfazant en Café Modern hebben Wouters en Birzak ruimschoots hun sporen verdiend. Smit was een vaste waarde binnen hun team en heeft later het lunchrestaurant Jacques Jour opgericht. Brieffies is filmwetenschapper en VOD medewerker bij Ziggo en zal verantwoordelijk zijn voor de cinema.

Voor de programmering vroeg Joris Brieffies advies aan September Film-eigenaar Pim Hermeling. ‘Wij kennen Pim al langer en hebben hem benaderd toen we bij het opzetten van de bioscoop vastliepen met de programmering. Hij heeft toen aangeboden ons te helpen met de opstart.’

FC Hyena is gelegen aan de Aambeeldstraat en lijkt aan te sluiten bij trend in Noord van jong en dynamisch. Zo is er bij de inrichting van de zalen gekozen voor banken in felle kleuren in plaats van de bekende bioscoopstoelen. Het restaurant wordt vooral gekenmerkt door de speciaal gebouwde en zeer ruime houtoven. Het grote terras met uitzicht over het IJ kan tevens gebruikt worden voor openluchtvoorstellingen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px