banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Arnhem: meer bezoek, maar niet voor iedereen

15 november 2016

Als de bouw van Euroscoop Arnhem doorgaat, heeft dat flinke gevolgen voor de huidige theaters in en rondom Arnhem. Dat voorspelt onderzoeksbureau Bureau Stedelijke Planning dat in opdracht van de gemeente Arnhem onderzoek heeft gedaan naar de effecten.

Het bezoek aan Vue Arnhem zou in het ergste geval 25% dalen en dat bij Stadsbioscoop Arnhem (voorheen Rembrandt) 19%, zo weet de website HoudvanArnhem.nl te melden.

Pathé Arnhem zou hooguit 13% van het bezoek kwijtraken volgens het onderzoek. Vorige maand vierde Pathé Arnhem nog dat het doel van 2016 - het halen van 600.000 bezoekers - al was bereikt.

De komst van Euroscoop Arnhem zou ook gevolgen hebben voor CineMec in Nijmegen. Dat zou 19% van het bezoek kunnen gaan verliezen aan Euroscoop Arnhem, zo stellen de onderzoekers vast.

Filmtheater Focus heeft het minste te lijden. Het zou een daling te verwerken krijgen van 3 à 6%.

Toch is het onderzoeksbureau positief over de voorgenomen bioscoopuitbreiding. Het zou namelijk leiden tot een stijgen van het totale bezoek in Arnhem. Voor de horeca in het centrum zou de komst niet veel uitmaken concluderen de onderzoekers. De daling die zou kunnen ontstaan wordt gecompenseerd door de extra bezoekers die Arnhem trekt door de komst van het nieuwe theater.

Euroscoop is voornemens een bioscoop te vestigen op het terrein bij de Rijnhal in Arnhem. Het complex moet tien zalen en circa 2.300 stoelen krijgen.

Euroscoop gaat de echte plannen voor de bouw van de bioscoop in Arnhem ontvouwen op 15 november in het Olympus College in Arnhem.

 

Euroscoop Tilburg, foto Nemo Photography.

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px