banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Arnhem stelt uit, Utrecht zegt nee

14 januari 2014

In Arnhem en Utrecht hebben de gemeenteraden gisteravond gediscussieerd over bouwplannen waar ook nieuwe filmtheaters deel van uitmaken. In elke stad kwam men tot een ander besluit.

In Arnhem was er een meerderheid om het besluit over het zogeheten kunstencluster langs de Rijn over de komende gemeenteraadsverkiezingen heen te tillen. De SP en de PvdA in Arnhem wilden met het debat aanvankelijk bereiken dat er wordt gestopt met de voorbereidingen voor de bouw van het kunstencluster. Een motie om dat te realiseren haalde het echter niet.

In Utrecht werd er wel een definitieve knoop doorgehakt over het omstreden project Bieb++. Er bleek geen steun meer in de raad voor de bouw ervan. En dus krijgen de bibliotheek en filmtheater 't Hoogt geen nieuw onderkomen op het Smakkelaarsveld in de Domstad. Met een meerderheid van een stem, afkomstig van CDA-raadslid Cees Bos die daarmee tegen zijn eigen fractie stemde, werd het voorstel gesteund van GroenLinks om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar alternatieve locaties voor een bibliotheek en het artplex.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird