banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Arnhem wil intentieovereenkomst sluiten met Euroscoop

03 februari 2016

Een nieuwe megabioscoop in Arnhem-Zuid, op het huidige parkeerterrein van de Rijnhal. Dat zou het Belgische concern Euroscoop graag willen neerzetten. En de gemeente Arnhem ziet het ook wel zitten.

Een en ander blijkt uit een vertrouwelijke notitie van B&W Arnhem, die website ArnhemDirect heeft gepubliceerd. Het zou gaan om een complex van twaalf zalen met 2.300 stoelen, goed voor een kleine half miljoen bezoekers per jaar. Een uitgewerkt ontwerp voor de bioscoop is er nog niet, eerst moet er een sluitend businessplan komen. Na het definitieve besluit zou er dan vanaf oktober 2017 gebouwd kunnen worden.

De gemeente Arnhem zit na het niet doorgaan van een duikcentrum op het Rijnhal-terrein met een open plek in het beoogde Sportpark Olympus. Euroscoop denkt met de nieuwe vestiging te voorzien in een actuele regionale behoefte. In juni opent in de voormalige Rijnhal een Decathlon, die naar verwachting nieuwe bezoekersstromen zal genereren. Recent werd in Arnhem een nieuw Pathé-theater geopend, en kwam CineMec in het nabij gelegen Lent met een multiplex.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN