banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Baarns filmtheater en bibliotheek willen samenwonen

30 augustus 2016

Theater de Speeldoos(Theater de Speeldoos)

Theater de Speeldoos en de Baarnse vestiging van Stichting Bibliotheken Eemland in Baarn willen onderzoeken of gezamenlijke huisvesting een antwoord gaat zijn op de moeilijke tijd die beide instellingen doormaken.

Het bezoek aan de Speeldoos groeit weliswaar, maar het blijft gezien de kosten moeilijk om voor een gezonde exploitatie te zorgen. De bibliotheek moet het ondertussen doen met minder gemeentesubsidie waardoor de exploitatie daar onder druk staat.

Daarom hebben beide instellingen aan het college van B&W gevraagd om financiering van een haalbaarheidsonderzoek. Dat onderzoek moet duidelijk maken of gezamenlijke huisvesting leidt tot de gewenste versterking van de lokale rol die het theater en de bibliotheek spelen. Het college is positief over het plan en heeft dit nu aan de gemeenteraad voorgelegd.

Theater de Speeldoos, dat een zaal heeft met 342 stoelen waarvan er 284 voor filmvertoning worden gebruikt, vertoont wekelijks films. Baarn kent geen bioscoop.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px