banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bioscoopconcerns breiden uit en vernieuwen

08 september 2015

De komst van een nieuw Pathé-complex in Leeuwarden lijkt zo goed als zeker te zijn nu de exploitant en de gemeente een intentieverklaring hebben getekend. Pathé-directeur Lauge Nielsen bevestigde dit aan Holland Film Nieuws. Het zou gaan om een bioscoopcomplex met zeven zalen en 1.000 stoelen achter het Gerechtshof in Leeuwarden.

'Het haalbaarheidsonderzoek is nog niet afgerond maar de intentie is er', nuanceerde de Pathé-baas. Over een maand besluit Pathé of er gebouwd gaat worden. Pathé Leeuwarden zou het drieëntwintigste complex van Pathé in Nederland worden. Maar er zijn kapers op de kust. Het Belgische bedrijf Kinepolis en de Britse exploitant Vue hebben recentelijk concerns in Nederland overgenomen en ontwikkelen ook nieuwe plannen. Pathé bouwt momenteel ook nog een bioscoopcomplex in Zwolle dat volgend jaar open moet gaan. 'Maar onze verdere plannen moeten we goed tegen het licht gaan houden nu er serieuze andere partijen op de markt zijn gekomen', aldus Nielsen. 'We laten ons niet afschrikken maar het risico wordt groter en de projecten worden duurder.'

Verenigde Nederlandse Bioscopen bv, eigenaar van de bioscopen Cinema en Tivoli in Leeuwarden, kondigde eerder aan tegen de komst van het nieuwe complex in het geweer te gaan maar liet aan Holland Film Nieuws weten zich voorlopig even te onthouden van commentaar.

Kinepolis Group
De Kinepolis Group liet aan Holland Film Nieuws weten dat CineStar in Enschede volledig vernieuwd gaat worden. De zalen worden gerenoveerd, maar ook de Kinepolis look & feel gaat hier doorgevoerd worden. Er komen ATM's en de buffetten gaan verdwijnen. Er komt een megacandy shopconcept voor in de plaats waarbij het selfserviceconcept wordt gehanteerd. De buitenkant van het complex gaat ook in Kinepolisstijl worden vernieuwd en op het gebouw zal uiteraard het Kinepolislogo gaan verschijnen waarmee CineStar het eerste echte Kinepoliscomplex in Nederland gaat worden. 

Ondertussen werkt de exploitant verder aan nieuwbouwprojecten in Dordrecht (opening voorzien in februari 2016), Breda (derde kwartaal 2016) en Utrecht Jaarbeurs (eerste kwartaal 2017).

Kinepolis Dordrecht vordert in rap tempo zoals sinds vorige week te zien is op de gepubliceerde drone-video https://www.facebook.com/Kinepolis.Nederland     

 

 

 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie