banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bioscoopstrijd in 070

04 oktober 2016

Den Haag krijgt een nieuwe bioscoop aan de oostzijde van de stad, als het aan de Haagse gemeenteraad ligt. De raad heeft donderdagavond 29 september de bouw van een multiplex door bioscooponderneming Euroscoop in Ypenburg een stap dichterbij gebracht. Daarmee wil Den Haag buurgemeente Leidschendam-Voorburg de pas afsnijden.

De Belgische bioscooponderneming Euroscoop wil in Den Haag een multiplex bouwen met elf zalen en een kleine 2.600 stoelen. De exploitant heeft het oog laten vallen op een stuk grond langs de A12 ter hoogte van station Den Haag-Ypenburg en naast Plas van Reef. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Artist impression Euroscoop Den Haag YpenburgArtist impression Euroscoop Den Haag Ypenburg, Forum Architecten.

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag is het oordeel van het Haagse college van B&W overgenomen. Dat zegt geen bezwaren te hebben tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van de bioscoop. De PVV, het CDA, de PvdA, de VVD, de Haagse Stadspartij en D66 gingen mee in het besluit van het college.

Volgens wethouder Joris Wijsmuller van stadsontwikkeling, wonen, duurzaamheid en cultuur van de gemeente Den Haag heeft de komst van de nieuwe bioscoop in Ypenburg nauwelijks effect op de bestaande complexen in de buurt. Alleen Pathé Scheveningen zou er volgens Wijsmuller hinder van kunnen ondervinden, zo meldde Omroep West eerder.

Bij vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijken ze heel anders tegen de kwestie aan. Dat bedrijf exploiteert winkelcentra in onder meer Zoetermeer en Leidsenhage. Voor het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidsenhage zou het bedrijf al plannen hebben gemaakt met Kinepolis. Die bioscooponderneming zou van plan zijn om bij het winkelcentrum een multiplex te bouwen. Daar zou het gaan om een complex met tien zalen. Daarom heeft het vastgoedbedrijf bezwaar aangetekend tegen de plannen van Den Haag - Ypenburg.

De Haagse wethouder Wijsmuller liet over het nieuwbouwplan van Kinepolis in de naastgelegen gemeente Leidschendam-Voorburg eerder dit jaar aan de regionale omroep al weten: 'Onderzoek wijst uit dat aan deze kant van de regio plaats is voor één multiplex-bioscoop. Daarbij zal de komst van een bioscoop in Leidschenhage voor met name Pathé Scheveningen een significanter nadelig effect hebben op de bezoekersaantallen dan een bioscoop in Ypenburg.' Den Haag heeft dan ook bezwaar tegen de bouw in Leidschenhage.

De beoogde locaties van Ypenburg en Leidsenhage liggen op circa vijftien minuten afstand van elkaar.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird