banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bonaire krijgt bioscoop

20 april 2015

De uitbreiding van het Nederlandse bioscooppark beperkt zich niet tot exploitaties in het land gelegen aan de Noordzee. Deze week opent op het Caribische eiland Bonaire de bioscoop Empire zijn deuren. Empire begint als een Open Air Bioscoop, maar krijgt er deze zomer een ‘zaal’ bij en zal dan ook binnen films kunnen vertonen.

Empire Open Air krijgt 150 stoelen. Voor de filmvertoning wordt gebruik gemaakt van een 4K-projector van Barco. De zaal is tevens uitgerust met Dolby 7.1 geluid. Zaal 2 krijgt uiteindelijk 106 stoelen. Bij opening van de Empire binnenzaal wordt de projector en server van Open Air verplaatst naar de binnenzaal en komt er nieuwe 2K-projectie buiten. Ook in de tweede zaal komt een Dolby 7.1 geluidsinstallatie.

Men draait in de eerste periode alleen ’s avonds film. Dat gebeurt een keer per avond en op vrijdagen en zaterdagen twee keer per avond.

De bioscoop is eigendom van Theo van den Berg en diens Digital Cinema Service bv. Omdat Bonaire een bijzondere gemeente is van Nederland verlopen de handelscontracten gewoon met de Nederlandse distributeurs. De boeking wordt verzorgd door GO Filmbooking.

Er worden momenteel voorbereidingen getroffen om Empire ook uit te rusten met een filmkluis zodat de films beveiligd via het internet geleverd kunnen worden. Voor de komende draaiperiode is het transport nog met een reguliere vervoersdienst geregeld.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180