banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bouw bioscoop Cuijk gaat niet door

09 november 2016

De Maasbios zou in het centrum van Cuijk verschijnen, maar geen van de potentiële investeerders durfde het aan. Ook niet in de schouwburg.

Investeerder Malant uit Middelaar heeft zijn pogingen gestaakt om in het centrum van Cuijk de Maasbios (voorlopige naam) te bouwen, zo meldt De Gelderlander vandaag.

Volgens Malant-directeur Eus Schalkwijk is er met zeven kandidaten gesproken, maar is het niet gelukt om met een van hen tot een akkoord te komen. ‘We hebben echt geen exorbitante eisen gesteld. Bijna alle kandidaten durven het niet aan omdat ze de markt in de regio Cuijk, zeker met de mulitplexen in de regio Nijmegen, toch te klein vinden. We hebben ook nog gesproken over een bios in de schouwburg, maar ook dat is niet gelukt’, aldus Malant.

Of er elders in Cuijk wel een bioscoop komt is onduidelijk. Wethouder Rob Poel liet vallen dat er nieuwe initiatieven zijn, maar noemde verder geen details.

Foto: Huizenga Group

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px