banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bouw bioscoop Kinepolis Den Bosch gestart

07 april 2017

Artist impression Kinepolis Den Bosch

Gisteren is de bouw gestart van Kinepolis Den Bosch, het nieuwe theater dat de Belgische bioscooponderneming in Nederland gaat exploiteren. Het wordt de zestiende bioscoop van Kinepolis in Nederland.

Kinepolis Den Bosch krijgt zeven zalen en 1.000 stoelen. Het complex wordt gebouwd in het Paleiskwartier, vlak naast het Centraal Station van Den Bosch.

De eerste werkzaamheden zijn vooral van voorbereidende aard. Er wordt graafwerk verricht en de komende weken wordt de bouwplaats ingericht. Volgens de voorlopige planning gaat de eerste paal op 1 mei de grond in.

Het is de vierde nieuwbouwbioscoop van de Belgische onderneming in Nederland. Eerder werden Kinepolis Dordrecht, Kinepolis Breda, Kinepolis Jaarbeurs (Utrecht) als nieuwe bioscopen gerealiseerd.

De bioscopen van het voormalige Wolff Bioscopen en Utopia maken deel uit van Kinepolis Nederland. Het concern telt momenteel vijftien bioscopen. Kinepolis Den Bosch wordt het zestiende theater.

Den Bosch heeft momenteel twee plaatsen waar films worden vertoond. Vue exploiteert Vue Den Bosch met vijf zalen en filmtheater de Verkadefabriek heeft vijf zalen. Theater aan de Parade is sinds enige tijd gesloten vanwege de vondst van asbest. Het theater gaat ook niet meer open, maar zal op een andere plek verrijzen, meldt BD.nl.

Kinepolis mikt op 350.000 bezoekers per jaar in Den Bosch.

artist impression Kinepolis Den Bosch

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)