banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bouw CineMec Utrecht begonnen

03 oktober 2014

Op het dak van de tunnelbuis van de A2 bij Utrecht is vanmiddag het startschot gegeven voor de bouw van CineMec Utrecht. Margriet Jongerius, wethouder cultuur van de gemeente Utrecht, en bioscoopondernemer Gerben Kuipers onthulde op spectaculaire wijze symbolisch het eerste doek van het nieuwe multiplex.

CineMec Utrecht krijgt zeven zalen en in totaal 2.000 stoelen. De bioscoop krijgt de naam De sterrenkijker. Dat is niet alleen omdat mensen er naar filmsterren kunnen komen kijken, maar ook omdat er op het dak van de bioscoop een terras zal komen. Daar zullen recepties en andere speciale bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. ‘Maar’, zo liet Gerben Kuipers Holland Film Nieuws weten, ‘daar kunnen we bij mooi weer ’s avonds onder de sterrenhemel ook openluchtvoorstellingen houden. Daarmee krijgt Nederland gelijk zijn eerste rooftop cinema.’ Naast films en congressen zullen er in de nieuwe bioscoop - net als in CineMec Ede - ook alternatieve vormen van content, zoals pop- en klassieke concerten, Metropolitan opera’s uit New York en voorstellingen van het Bolshoi ballet uit Moskou, onderdak vinden.

Het theater wordt gebouwd pal naast de tunnel van de A2 en gaat onderdeel uitmaken van het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. 'Maar wie de kaart van Groot-Utrecht bekijkt die ziet dat de bioscoop precies in het midden daarvan verrijst’, aldus een trotse Gerben Kuipers.

Met de start van de bouw neemt CineMec Utrecht, dat eigendom is van Pathé Theaters Holding BV, voorsprong op de andere nieuwbouwprojecten in Utrecht, zoals de bouw van een multiplex op het Jaarbeursterrein door de Kinepolis Group, Stadsbioscoop De Kade van filmondernemer Pim Hermeling en het arthousetheater dat Jos Stelling wil realiseren in de bioscoop City.

CineMec Utrecht verwacht medio 2015, nog voor de start van de Tour de France, die Utrecht gaat aandoen, de deuren te kunnen openen.

Bouw CineMec Utrecht begonnenFoto: wethouder cultuur van de gemeente Utrecht, Margriet Jongerius en Gerben Kuipers zien eerste doek verrijzen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN