banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bouw Kinepolis Jaarbeurs van start

19 november 2015

Vandaag gaan de eerste palen de grond in van Kinepolis Jaarbeurs, de nieuwe multiplex in Utrecht van het Belgische concern. Er zijn veertien zalen voorzien.

Kinepolis zet groot in voor Utrecht. Niet minder dan 1 miljoen bezoekers worden op jaarbasis verwacht als eenmaal de deuren van Kinepolis Jaarbeurs open gaan. Het moet van het complex aan het centraal gelegen Jaarbeursplein een van de grootste bioscopen van Nederland maken. De opening staat gepland voor begin 2017.

Met de opening zal het aantal bioscoopstoelen in de Domstad straks verdubbeld zijn. CineMecs Sterrenkijker was al goed voor 1900 plaatsen extra, en na oplevering van Jaarbeurs blijft ook het oude City-theater open als arthouse. Met 8.000 stoelen heeft Utrecht straks zelfs meer plek dan grotere steden als Rotterdam en Den Haag. Niet vreemd dat de plannen voor nog een bioscoop, het arthouse-complex De Kade bij het Paardenveld (750 stoelen) niet onomstreden zijn.

 

Kinepolis utrecht jaarbeurs nieuwbouw eerste paal

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird