banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bouw Pathé Maastricht gestart

15 oktober 2014

In Maastricht is vandaag begonnen met de bouw van de nieuwe bioscoop van Pathé in de stad. Wethouder Stadsontwikkeling en Ruimtelijke ordening, Gerdo van Grootheest en Pathé-directeur Lauge Nielsen hebben vanmiddag officieel het startsein voor de bouw gegeven.

Pathé Maastricht krijgt acht zalen en zo’n duizend stoelen. Daarnaast krijgt de bioscoop een grote theaterlounge.

Het nieuwe theater komt aan de Boschstraat tegen het monumentale Eiffelgebouw van Sphinx aan. De bioscoop wordt, net als de in aanbouw zijnde bioscoop in Arnhem, ontwikkeld door vastgoedonderneming Epicurus. Het werkt daarvoor samen met het eigen architectenbureau E UP Design.

Pathé was de afgelopen jaren al actief in Maastricht met een bioscoop aan de Wilhelminasingel. Deze werd 7 maart jongstleden gesloten. In afwachting van de ontwikkelingen rondom de nieuwe bioscoop wilde Pathé het huurcontract niet verlengen. Het theater voldeed ook niet meer aan de eisen van Pathé. Euroscoop heeft het pand vervolgens overgenomen en is er begonnen met Euroscoop Maastricht. Ook Filmtheater Lumière is bezig met een nieuw theater in Maastricht.

De nieuwe bioscoop van Pathé zal naar verwachting in november 2015 open gaan.

Artist impression Pathé MaastrichtArtist impression Pathé Maastricht. Architectenbureau E UP Design.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie