banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Bussemaker gaat startsein geven bouw EYE Collectiecentrum

04 november 2014

EYE krijgt een nieuw collectiecentrum. Woensdag 12 november geeft minister Jet Bussemaker van OCW het startsein voor de bouw ervan. In de nieuwe opslagruimte kan de waardevolle collectie van EYE onder ideale omstandigheden worden opslagen en bewaard. Zo kennen de verschillende afdelingen verschillende temperaturen zodat films goed geconserveerd blijven.

Het nieuwe collectiecentrum van EYE wordt ook een kenniscentrum voor professionals die zich bezighouden met filmconservering, restauratie en onderzoek. Wetenschappers, filmmakers en studenten kunnen de collectie op afspraak komen raadplegen. De enorme verzameling boeken, tijdschriften, affiches, foto’s, persoons- en instellingsarchieven, scenario’s, en bladmuziek komen zo ook weer in zicht voor betrokkenen.

Ook komt er een multifunctionele zaal met vijfendertig stoelen die zal worden ingezet voor specialistische projecties, discussies en workshops over het conserveren, restaureren, digitaliseren en presenteren van de collectie.

EYE heeft een huurovereenkomst gesloten met opdrachtgever WAD Archief Depots bv. Het ontwerp van het nieuwe collectiecentrum is van architectenbureau cepezed.

Artist impression collectiecentrum EYE

Artist impression collectiecentrum EYE.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN