banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

CCXL Vlissingen feestelijk geopend

08 oktober 2015

Vlissingen is een nieuwe bioscoop- en theaterzaal rijker. Gisteravond werd feestelijk de uitbreiding van CineCity gevierd, de megazaal CCXL.

De multifunctionele nieuwe zaal telt maar liefst 739 stoelen en is geschikt voor concerten en theatervoorstellingen. Op avonden dat deze niet staan geprogrammeerd, dient CCXL als filmzaal. Het doek, 24 bij 10 meter, is volgens theatermanager Cindy Willemsen het grootste van Nederland. Zij knipte gisteravond het lint door, waarna Brigitte Kaandorp de zaal inwijdde met een speciaal voor de gelegenheid geschreven conference.

Van buiten lijkt de nieuwbouw al groot, van binnen is deze zelfs monumentaal te noemen. ‘We zijn drie meter de grond ingegaan’, legt architect Peter Flamend uit in het PZC. ’Het voordeel daarvan is dat een derde van het gebouw van buiten niet zichtbaar is.’ In de oorspronkelijke staat telden de zeven zalen van CineCity samen 1.211 zitplaatsen. Daar komen er nu dus meer dan 700 bovenop. In de regio biedt alleen de grote zaal van het Scheldetheater in Terneuzen nog meer plaatsen: 784.

foto: Brigitte Kaandorp bracht de stemming er gelijk in (Lex de Meester)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN