banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Cinecitta Tilburg stevent af op augustusopening

18 maart 2014

Nadat de verbouwing van Cinecitta in Tilburg in diverse fasen met tegenslagen te kampen had, lijkt er nu eindelijk goed nieuws te melden: de arthousebioscoop gaat in augustus de deuren weer openen.

Bij Cinecitta werd in mei 2012 begonnen met de start van een grootscheepse verbouwing. Die moet leiden tot een gebouw waarin ruimte is voor een grotere multifunctionele zaal (met 175 stoelen), twee kleine bioscoopzalen en een bar/restaurant. Ook komt er een binnentuin.

Het project aan Willem II-straat kreeg echter met de ene na de andere tegenslag te maken. Het gebouw bleek in zo’n slechte staat te zijn dat alleen de muren overeind konden blijven staan. Vervolgens stortte het dak in en werd er asbest gevonden. Alsof dat allemaal nog niet voldoende was ging de aannemer september vorig jaar failliet.

De eigenaren Paul Vermee en partner Nettie Verhagen zijn er nog niet toe gekomen om het crowdfundingproject, dat eind vorig jaar werd aangekondigd en waarmee zij hopen dat Tilburgers bereid zijn hun steentje bij te dragen, van de grond te tillen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird