banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Cinema Gouda van start

16 oktober 2014

Het is feest in Gouda! De nieuwe bioscoop, Cinema Gouda, gaat vandaag open voor het publiek. De afgelopen dagen werd er al wel proef gedraaid. De echte officiële opening van Cinema Gouda zal later dit jaar plaatsvinden.

De inwoners van Gouda en omgeving kunnen voor hun filmbezoek voortaan terecht in een van de zes zalen waar Cinema Gouda over beschikt. In die zalen zijn in totaal 824 stoelen te vinden, waarvan er 38 zo luxe zijn uitgevoerd dat ze vip-stoelen worden genoemd. Deze exclusieve stoelen zijn in zaal 1 geplaatst. In die zaal is ook Dolby Atmos geïnstalleerd. De overige zalen hebben een 7.1 Dolby-geluidssysteem.

Cinema Gouda wordt geëxploiteerd door de Stichting Schouwburgcomplex Gouda, de partij die onder andere ook de Goudse Schouwburg runt. De dagelijkse leiding is in handen van bedrijfsleider Rafe Aarents, voorheen werkzaam bij Pathé. Aarents rapporteert aan Nel Oskam, directeur van de Stichting Schouwburgcomplex Gouda. Aarents geeft leiding aan een team van circa 25 personen.

De opening van Cinema Gouda betekende het einde van Arcade. In de bioscoop, die sinds 1987 was gevestigd in het monumentale kazernegebouw aan de Agnietenstraat, werd 5 oktober de laatste film vertoond.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie