banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

CineMec-bioscopen worden omgedoopt tot Pathé

11 december 2017

Het is de volgende stap in de integratie van de CineMec-bioscopen in de Pathé-organisatie: de naamsverandering. Medio 2018 gaan de drie CineMec qua naam omgedoopt worden tot Pathé.

Pathé-directeur Dertje Meijer kondigde de aanstaande naamswijziging vorige week aan in een vraaggesprek met het Financieel Dagblad. Commercieel directeur Doron Kurz bevestigt dat de ombouw komend jaar gaat plaatsvinden. 'Het is alleen nog niet bekend wanneer het gaat gebeuren. Er vindt binnenkort overleg plaats over de planning', aldus Kurz.

Met de naamswijziging komt er echt een einde aan het tijdperk waarin Gerben Kuipers - oprichter en naamgever van de Multi Entertainment Centre-formule - leiding gaf aan CineMec.

CineMec Ede werd in 1999 geopend. CineMec Utrecht en Nijmegen volgden in 2015. In 2005 werd CineMec in Ede door het consumentenprogramma Kassa! uitgeroepen tot beste bioscoop van Nederland. Pathé nam CineMec in 2014 over van Kuipers die de theaters enige tijd nog wel bleef leiden. Kuipers zat de afgelopen periode in de directie van Pathé, maar is daar inmiddels uit teruggetreden.

CineMec Nijmegen bij de opening in 2015.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px