banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

CineMec presenteert bouwplannen Nijmegen

16 december 2014

Directeur Gerben Kuipers van CineMec en wethouder Bert Veldhuis van Nijmegen hebben vandaag het contract getekend dat een belangrijke basis legt voor de bouw van CineMec Nijmegen. Tijdens de bijeenkomst, waarbij bijna 25.000 vierkante meter grond werd overgedragen, werden ook meer details bekend over de nieuwe bioscoop.

CineMec Nijmegen gaat worden gebouwd in De Waalsprong, het gebied ten noorden van de Waal. Het complex wordt een Multi Media Center genoemd. Er acht zalen met in totaal 2.200 stoelen. De grootste zaal krijgt 780 stoelen. Het kan ook voor congressen worden gebruikt. Daarnaast komt er een aparte ruimte die ingezet kan worden voor beurzen.

Door de archeologische waarde van de grond is er een afwijkend ontwerp bedacht. Lange dunne palen worden in de grond gebracht. Daarop komt een ronde betonplaat die gaat dienen als fundament. De zalen en de overige ruimtes worden daar op gebouwd.

Het ontwerp van CineMec Nijmegen is van architectenbureau DP6 dat ook verantwoordelijk is voor CineMec Ede, het in aanbouw zijnde CineMec Utrecht én Utopolis Emmen.

CineMec verwacht begin 2015 over de noodzakelijke vergunning te beschikken zodat de bouw in maart 2015 echt van start kan gaan.

CineMec bouwt in Utrecht Leidsche Rijn momenteel aan CineMec Utrecht, de bioscoop die in de zomer van 2015 open gaat. Het bedrijf maakt sinds 11 september 2014 onderdeel uit van de Pathe Holding bv.

 

artist impression entree CineMec NijmegenArtist impression entree CineMec Nijmegen. Ontwerp architectenbureau DP6.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)