banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

CineMec Utrecht officieel van start

19 september 2015

Gisteravond vond in Utrecht de officiële opening plaats van CineMec Utrecht door directeur Gerben Kuipers en wethouder Kees Geldof.

Genodigden, pers en fotografen lieten zich rondleiden in de gloednieuwe megabioscoop in de nieuwe wijk Leidsche Rijn. De Domstad heeft er nu eindelijk een langverwachte, moderne bioscoop bij. Zeven zalen, voorzien van de nieuwste technieken en voorzieningen. In de zeven zalen is plaats voor 1.900 bezoekers. Zaal één (660 zitplaatsen) biedt naast Dolby Atmosgeluid ook laserprojectie. Het theater zal komende week al direct dienst gaan doen als locatie voor het Nederlands Film Festival. 

Een unicum is de Rooftop Cinema, een vertoningsmogelijkheid op het dak van het gebouw. Hier zullen gedurende de zomermaanden openluchtvoorstellingen worden georganiseerd. De naam is De Sterrenkijker, sterren kijken op het doek en sterren aan de hemel, zo werd ons uitgelegd door de bevlogen directeur Kuipers. Naast filmvertoningen zal CineMec Utrecht, evenals de grote broer in Ede, ook beschikbaar zijn voor zakelijke evenementen, congressen en beurzen. Met 560 parkeerplaatsen voor de deur en naast de A2 gelegen een unieke locatie.

Maandagavond vindt de eerste Nederlandse première al plaats in CineMec Utrecht. Dan gaan veel genodigden  de blauwe loper over om de première van Holland, natuur in de delta bij te wonen. 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie