banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Dag Domein, hallo De Domijnen

23 augustus 2016

De Domijnen

Sittard heeft onlangs afscheid genomen van Filmhuis Het Domein, maar verwelkomt het nieuwe Filmhuis De Domijnen. Op 14 augustus vond de laatste filmvertoning plaats in het filmhuis aan de Kapittelstraat in Sittard, maar 4 september kunnen de inwoners van Sittard al naar het nieuwe theater.

Filmhuis De Domijnen heeft twee zalen met respectievelijk 55 en 89 stoelen. Het nieuwe filmhuis is een van de onderdelen van de nieuwe culturele verzamelplaats De Domijnen. Ook de bibliotheek, de schouwburg, Het Museum van Hedendaagse Kunst, Het Museum voor Stedelijke Historie en Archeologie en het stadsarchief maken er onderdeel van uit.

De Domijnen beschikt over een parkeergarage, met ruimte voor meer dan 300 auto's en 500 fietsen. Daarnaast zit er een koffiebar in het pand.

Filmhuis De Domijnen(Een van de twee college- én filmzalen in De Domijnen)

De filmzalen worden overdag gebruikt als collegezaal door de Zuyd Hogeschool. Vanaf vier uur 's middags worden ze gebruikt voor filmvoorstellingen. Door de nieuwe opzet kan het filmhuis het aantal filmvoorstellingen uitbreiden van vijf naar meer dan twintig per week, zo laat Freek Huijs weten. Hij neemt de programmering van De Domijnen voor zijn rekening. Filmhuis De Domijnen zal voornamelijk door vrijwilligers worden gerund.

Met de komst van de nieuwe vertoningsplek komt het aantal zalen in Sittard op elf. De stad kent ook de acht zalen van Foroxity Sittard en een zaal van het Forum Theater.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)