banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

De Filmhallen viert officiële opening

03 november 2014

De Filmhallen in Amsterdam viert vandaag de officiële opening. Dat gebeurt met de vertoning van Mommy, de nieuwe film van regisseur Xavier Dolan van filmdistributeur Cinemien.

De Filmhallen ging 4 september al open voor het publiek. Het theater kent een zeer succesvolle start. In korte tijd heeft de nieuwe bioscoop van ondernemers Alex Rutten en Kadir Selçuk al meer dan 30.000 bezoekers getrokken.

De bioscoop heeft negen filmzalen met meer dan 800 stoelen. Zaal 7 neemt een aparte plaats in in De Filmhallen. In die zaal is het historische art-deco-interieur terug te vinden van Cinema Parisien van filmondernemer Jean Desmet. EYE verzorgt de dagelijks programmering van zaal 7 van De Filmhallen.

De Filmhallen maakt onderdeel uit van het veel grotere De Hallen en is gelegen bij het Bellamyplein in de Amsterdamse Kinkerbuurt. Het gebouw werd vroeger gebruikt als tramremise. In De Hallen zijn onder meer Hotel De Hallen, restaurant Meat West, brasserie Halte 3 en een bibliotheek te vinden. Daarnaast zijn er tv-studio’s en is er ruimte voor kleine ondernemingen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px