banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

De Kuip paradepaardje van Pathé nieuwe stijl

08 december 2017

Dolby Cinema, 4DX en een aangepast food & bevarage concept: Pathé heeft flink doorgepakt in de Rotterdamse bioscoop de Kuip. Gisteravond werden de vernieuwingen feestelijk gepresenteerd. En volgende week wordt in Pathé de Munt in Amsterdam het feestje nog eens overgedaan.

Bij het binnentreden van Pathé de Kuip zijn de veranderingen direct zichtbaar. In de mooi ingerichte Food Boulevard kunnen bezoekers onder meer verschillende varianten hotdogs (ook vegetarisch) en vijf soorten (Pathé-)wijn bestellen. Het is letterlijk een voorproefje van wat de vernieuwde Kuip qua beleving voor de bezoeker in petto heeft.

De grootste zaal van de bioscoop is veranderd in een Dolby Cinema. Deze ultieme filmervaring heeft zich in Nederland al bewezen bij twee Vue-theaters, en nu is daar dus Pathé bijgekomen. Het is een welkome uitbreiding van het Dolby-concept, dat met zijn design en zitcomfort, Atmos-geluid en Dolby Vision laserprojectie film op ongekend hoog niveau kan presenteren. En niet alleen voor de fijnproever. ‘Iedere leek moet het verschil kunnen zien,’ aldus Dolby-vertegenwoordiger Youry Bredewold.

Nog onbewezen in Nederland is 4DX. De Koreaanse vinding tilt filmkijker naar een vierdimensionaal niveau. Door toevoeging van beweging, geur en fysieke effecten als vocht, wind en kou wordt de bezoeker nog meer in de filmactie geplaatst. Het meest recente 4DX-systeem zoals de Kuip en ook de Munt dat in aparte zalen heeft geïnstalleerd, kent twintig effecten. Wind en sneeuw komen van blowers aan de muur, twee van de zeven externe effecten. Twaalf zitten er in de stoelen zelf, waaronder de meest recente toevoeging: sway and twist. Het leidt tijdens de voorstelling van Star Wars: The Force Awakens tot heftig schokken bij explosies en zachtjes wiegen op vloeiende camerabewegingen.

West-Europa is wereldwijd een van de laatste plekken waar 4DX nog echt moet worden geïntroduceerd. Het systeem is al een hit in ondermeer Azië en Zuid-Amerika. Pathé Parijs was Rotterdam en Amsterdam al voor.

Vanaf deze week zijn er in de 4DX-zalen van Pathé ook commercials in 4D te zien en ervaren. De primeur is voor het Ministerie van Defensie - met een campagne voor vliegers - en Nissan. De commercials krijgen in de 4DX-zalen een extra dimensie. 'Wij hebben de DCP's doorgestuurd naar Korea waar ze van speciale codes zijn voorzien', vertelt Marlene Wickel van Jean Mineur Mediavision.

De komende feestdagen zal Pathé kunnen ondervinden hoe groot de nieuwsgierigheid is naar de vernieuwende bioscoop. Al met al heeft de marktleider keihard gewerkt om haar bezoekers een heel bijzondere kerst te kunnen bieden.

Een Pathé-wijn bij een vegetarische hotdog: het kan in Pathé de Kuip

Vernieuwde food & beverage passage

De nieuwe Food Boulevard van Pathé de Kuip

Dolby Cinema in Pathé de Kuip. Foto's Pathé.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN