banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Doek valt voor Wolff Catharijne

06 januari 2017

De Utrechtse bioscoop Wolff Catharijne vertoont op zondag 15 januari aanstaande zijn laatste films. De bioscoop sluit na vierenveertig jaren z’n deuren. Het theater gaat dicht als gevolg van de komst van het nabijgelegen Kinepolis Jaarbeurs.

Wolff Catharijne, dat ook tot de Kinepolis Groep behoort, telt vier zalen met in totaal 776 stoelen. Het theater werd in 1973 geopend als onderdeel van het toen nieuwe en opzienbarende winkelcentrum Hoog Catharijne.

De eerste zes zalen van Kinepolis Jaarbeurs werden 14 december jongstleden geopend. De overige acht volgen binnen afzienbare tijd. Wanneer de officiële opening gepland staat is nog niet bekend.

Wat de komst van Kinepolis Jaarbeurs betekent voor de andere bioscoop van Kinepolis in Utrecht, City, is ook nog niet bekend. De Utrechtse bioscoopondernemer Jos Stelling heeft zijn oog laten vallen op het pand en wil er een arthousebioscoop van maken. Maar vooralsnog blijft Kinepolis het theater aan de Voorstraat gewoon zelf exploiteren.

Wolff CatharijneZaal 1 van Wolff Catharijne.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN