banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Dolby Vision en Inside Out beleven première in JT Hilversum

15 juli 2015

In Hilversum wordt vanavond met de Nederlandse premiere van Pixars Inside Out de feestelijke opening gevierd van de Dolby Cinemazaal in JT Hilversum. Het is het tweede complex van de bioscooponderneming waar Dolby Cinema te bewonderen is. Het is echter de eerste bioscoop die is voorzien van Dolby Vision. Vision is de unieke beeltechnologie die onderdeel uitmaakt van het cinemaconcept van Dolby.

Eind 2014 werd in JT Eindhoven al de eerste Dolby Cinemazaal geopend. Maar die zaal was nog niet voorzien van Dolby Vision. Dat gaat binnenkort gebeuren.

Dolby Cinema is een veelomvattend concept dat gebruik maakt van (Christie’s 6P) laserprojectie, de objectgebaseerde geluidstechnologie Dolby Atmos en de beeldtechnologie Dolby Vision. Met Dolby Vision wordt het mogelijk om veel meer brightness en een breder kleurenspectrum te bieden.

Het creëren van ’high dynamic range’ en het leveren van een ‘wider color gamut’ wordt door technici al langere tijd gezien als de vervolmaking van het digitale beeld. 2K en 4K brachten eerder al een beter beeld met zich mee en met High Frame Rate (HFR) werd het mogelijk om film weer te geven met meer dan 24 beeldjes per seconde. Nu wordt ook het bieden van meer brightness en een een breder kleurenspectrum mogelijk.

Naast deze elementen onderscheidt Dolby Cinema zich door een uniek zaalontwerp en een toegang tot de zaal die de bezoeker al in het begin helemaal onderdompelt in beeld en geluid.

De vertoning van Inside Out vindt plaats in aanwezigheid van tal van genodigden. Vanmiddag is er voor de pers al een speciale voorvertoning van de film en een masterclass over Dolby Cinema.

Inside Out Dolby Vision JT Hilversum
Inside Out

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN