banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

DP6 architectuurstudio ontwerpt Focus Filmtheater

17 februari 2016

Het team van DP6 architectuurstudio met Stevens van Dijck en ABT mag het ontwerp gaan maken voor Focus Filmtheater op het Kerkplein in Arnhem. Het gebouw dat DP6 voor ogen heeft vormt een mooie schakel tussen de historische binnenstad, het wederopbouwgebied en de Rijn.

De visie van DP6, die als titel Focus op Eusebius! meekreeg, beantwoordde volgens de beoordelingscommissie precies aan de opdracht. Het ontwerpteam liet zich inspireren door de geschiedenis van de stad. Voor de oorlog was het Kerkplein bebouwd en bevond zich op de plek waar het gebouw moet komen een historisch straatje, de Torensteeg. DP6 brengt deze steeg terug in het nieuwe gebouw, op zo'n manier dat het zicht op de Eusebius optimaal in stand blijft. Vanaf de grote publiekstrap die naar de zalen leidt, is de Eusebiustoren door het glasdak ook voortdurend zichtbaar. De trap ontsluit alle zalen en ook het dakterras, waar buiten film gekeken kan worden. Overal in het gebouw zijn plekken voor optredens, presentaties, een lezing of een tentoonstelling.

De logistiek in het gebouw is helder, zowel voor het publiek als voor het personeel. De horeca kan goed onafhankelijk van de filmvoorstellingen functioneren. Het aspect duurzaamheid is zorgvuldig uitgewerkt, met een energie neutrale ambitie als uitgangspunt. Ook is er gedacht aan klimaatmaatregelen tegen het opwarmen van de stad, zoals een groen dak, en een semi-klimaatwand.

De beoordelingscommissie bestond uit een stedenbouwkundige, een vastgoedadviseur, de projectmanager, een lid van het kwaliteitsteam Zuidelijke binnenstad en de directie van Focus Filmtheater. Hun eindoordeel: ‘Al met al een goed doordachte visie, een sterk plan dat tegen een stootje kan. Het werd gepresenteerd door een ontwerpteam dat zeer vakkundig overkomt.’

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180