banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Einde Camera met fototentoonstelling

25 februari 2015

Om de sluiting van de bioscoop Camera in Utrecht eind maart niet geheel onopgemerkt voorbij te laten gaan, is er in het theater een kleine fototentoonstelling ingericht. Het foto-overzicht geeft met circa 150 foto’s een beeld van de plek die de 105 jaar oude bioscoop in de filmbeleving in Utrecht innam. De toegang voor de expositie is gratis.

Wolff Camera werd ooit opgericht onder de naam Flora. Later werd het theater omgedoopt tot Camera/Studio. In 2011 werd het Wolff Camera. Het theater maakte een belangrijk onderdeel uit van de bioscopen van het familiebedrijf van de familie Wolff. Het hoofdkantoor van het concern was gevestigd boven het theater. Beroemd werd Camera door de Cinemanifestatie van Huub Bals.

Wolff Camera vertoont na 16 maart geen films meer. Het boven de bioscoop gelegen hoofdkantoor van Wolff Bioscopen verhuist eind februari al naar een nieuwe, tijdelijke locatie bij de Jaarbeurs waar het nieuwe multiplex van de onderneming gaat verrijzen.

Joachim Alfred Wolff Bioscopen Audrey Hepburn
Met dank aan De Utrechtse Internet Courant. Op de foto links Alfred Wolff (zittend), oprichter van Wolff Bioscopen, en zoon Joachim Wolff (staand). Rechts actrice Audrey Hepburn en echtgenoot Mel Ferrer in Camera.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN