banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Euroscoop gaat bouwen in Amsterdam-Noord

20 december 2015

Stadsdeel Amsterdam-Noord had al EYE, maar krijgt nu ook een bioscoop voor de blockbusters. De Belgische ontwikkelaar Euroscoop wil een theater voor 2.500 bezoekers bouwen in het winkelcentrum Boven ’t Y, zo meldt Het Parool.

De gemeente Amsterdam heeft inmiddels een contract getekend, maar een concrete startdatum voor de bouw is nog niet gegeven. Wel een oplevertermijn: begin 2018. Dat valt dan samen met de ingebruikname van het metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn. Het concern heeft momenteel theaters in Maastricht, Tilburg en Schiedam.

EYE en de nieuwe bioscoop zullen niet in elkaars vaarwater zitten, denkt Roel Holland van Euroscoop. ‘Daar worden de alternatieve films gedraaid, voor een bepaalde doelgroep. Wij richten ons op ander, vooral breder publiek. Kinderen, senioren, mannen en vrouwen; er is straks voor ieder wat wils.’

Euroscoop verwacht twaalf zalen in het complex onder te kunnen brengen, en hoopt jaarlijks 500.000 bezoekers te verwelkomen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px