banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Euroscoop heeft bioscoop in Schiedam op het oog

15 oktober 2014

Er komt waarschijnlijk een Euroscoop-bioscoop in Schiedam. Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam heeft twee weken geleden een overeenkomst gesloten met Argos Project Management om de bioscoop te gaan bouwen. Bioscooponderneming Euroscoop wil in Schiedam een multiplex exploiteren met twaalf zalen en circa 2.600 stoelen. De bioscoop moeten komen bij de Schieveste, het gebied bij NS Station Schiedam Centrum, tussen de ’s-Gravelandseweg en de Schie. Euroscoop wil het nieuwe multiplex midden 2016 openen. Dat wordt bevestigd door Nele Douce, marketingmanager van Euroscoop.
Als het gaat zoals gepland dan wordt Euroscoop Schiedam de derde bioscoop van de van oorsprong Belgische bioscooponderneming in Nederland. Het bedrijf exploiteert ook al bioscopen in Tilburg en Maastricht. In België heeft het exploitaties in Lanaken, Maasmechelen, Genk, Sint-Niklaas, Louvain-La-Neuve en Namen.

Update 29 oktober 2014:
Een ruime meerderheid van de Schiedamse gemeenteraad heeft 28 oktober ingestemd met verkoop van de grond bij de A20 voor de bouw van de bioscoop van Euroscoop. Progressief Schiedam gaf aan meer te zien in een erfpachtconstructie.

Update 3 november 2014:
Een ruime meerderheid van de Schiedamse gemeenteraad heeft 28 oktober ingestemd met verkoop van de grond tussen de A20 en het spoor bij Station Schiedam-Centrum voor de bouw van een bioscoop. Tegengeluiden kwamen van de fractie van Progressief Schiedam. De partij ziet meer in erfpacht van de grond waarop de Vlaamse exploitant Euroscoop een complex met twaalf bioscoopzalen wil bouwen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px