banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Filmhuis Alkmaar vindt onderdak bij JT Overstad

16 december 2015

Art films en blockbusters schudden elkaar straks de hand in Alkmaar. In de in februari te openen JT-multiplex op Overstad komen ook drie zalen van het Filmhuis. Vandaag tekenen Ron Sterk en Pieter Schotte de overeenkomst.

De nieuwe JT Bioscoop krijgt 7 zalen met in totaal 1530 stoelen, en opent in februari. Het Filmhuis krijgt 3 zalen met 250 stoelen ‘turn-key’ opgeleverd van JT, en start met voorstelingen in maart. Het Filmhuis opereert verder als zelfstandige onderneming met een eigen ingang en kassa, eigen inrichting en horeca en een zelf gekozen programmering.

JT-directeur Ron Sterk onderstreept het bijzondere karakter van de overeenkomst. ‘Het is bij mijn weten uniek in Nederland dat een bioscoop en filmhuis onder één dak komen, maar wel zelfstandig opereren. Het Filmhuis kan de overstap maken van de oude locatie naar een state of the art Filmhuis met 3 zalen en alle benodigde voorzieningen en de gemeente krijgt een modern filmtheater zonder grote investeringen.’

foto: de overeenkomst is getekend. Van links naar rechts Piet Schotte, Andries van der Vaart, Ron Sterk (Samuel van Leeuwen)

Het filmtheater komt in Overstad, het nieuwe stadsgebied op loopafstand van de historische binnenstad. Volgens wethouder Anjo van de Ven een bijzondere plek. ‘Met de combinatie filmhuis-bioscoop komen we steeds dichter bij de broedplaats voor onze creatieve economie, die we op Overstad voor ogen hebben. Deze combinatie is landelijk gezien een vernieuwend concept.’ De huidige locatie aan het Verdronkenoord zal worden verlaten.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px