banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Filmhuis Zevenaar krijgt nieuw onderkomen

27 december 2016

De wens van Filmhuis Zevenaar om meer ruimte te krijgen, lijkt waarheid te worden. De gemeenteraad heeft afgelopen week ingestemd met de ontwikkeling van Hal12, het nieuwe culturele ontmoetingscentrum van Zevenaar.

Hal12 moet de plek worden waar onder meer de bibliotheek, Liemers Museum en Filmhuis Zevenaar onderdak moeten gaan vinden. De hal was vroeger onderdeel van de voormalige sigarettenfabriek Turmac.

Filmhuis Zevenaar is nu nog gevestigd aan Wittenburgstraat 14 in Zevenaar. Het theater heeft daar de beschikking over een zaal met 54 stoelen. In het nieuwe onderkomen hoopt men meer zitplaatsen te krijgen. Jos Rouwhorst, secretaris van het filmhuis, spreekt over drie kleine zalen en een totaal van 150 à 160 stoelen.

Hij geeft aan dat er na het besluit van de gemeenteraad gewerkt kan gaan worden aan de planontwikkeling. Die zal enkele maanden in beslag nemen.

In Zevenaar is ook een bioscoop gevestigd. Movie Unlimited Zevenaar heeft drie zalen en is gevestigd op loopafstand van zowel de huidige als de beoogde nieuwe locatie van het filmhuis.

Filmhuis ZevenaarDe zaal in het huidige filmhuis in Zevenaar.

Bewaren

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie