banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Filmtheater Focus gaat voorwaarts

26 oktober 2016

Artist impression Focus Filmtheater, ontwerp Architectenburo DP6

Niets lijkt de bouw van het nieuwe onderkomen van Focus Filmtheater in Arnhem nog in de weg te staan. De Raad van State heeft vandaag de laatste bezwaren van de hand gewezen.

Dat betekent dat de gemeente Arnhem bijna kan gaan beginnen aan de bouw van het theater op het Kerkplein. Alleen de omgevingsvergunning moet nog worden afgegeven.

De Raad van State deed vandaag uitspraak in de zaak die was aangespannen door de Vereniging Stadsschoon Arnhem, ijssalon Buon Giorno, espressobar Panino Mi Gusta en enkele omwonenden. Zij wilden de bouw van het nieuwe filmtheater tegenhouden en wezen de Raad op de in hun ogen onzorgvuldige procedure. De Raad van State ging niet mee in dat oordeel.

‘Wij zijn enorm blij dat de Raad van State de besluitvorming van de Gemeenteraad getoetst heeft en juist heeft bevonden. Wij gaan keihard door met het bouwproces’, aldus zakelijk directeur Charlie Cappetti in een reactie.

‘Vanaf januari 2017 gaat het Kerkplein op de schop voor de aanleg van de Jansbeek en het bouwrijp maken van de plek waar Focus gaat komen. Vanaf mei start dan de daadwerkelijke bouw.’

Cappetti verwacht dat het nieuwe filmtheater in maart 2018 wordt opgeleverd. ’De zuidelijke binnenstad ondergaat een metamorfose. Het wordt steeds mooier in Arnhem!’

Focus Filmtheater Architectenbureau DP6 heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe theater. Het totale project gaat naar verluidt circa elf miljoen euro kosten.

Het nieuwe Focus krijgt vijf zalen met 385 stoelen en een zesde zaal op het dakterras voor openluchtvertoningen. Daar gaan ook film & dinerarrangementen worden aangeboden. Een van de vijf zalen wordt bovendien multifunctioneel. Daarin komt een tribune die is weg te schuiven.

Artist impression Focus Filmtheater, ontwerp Architectenburo DP6

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird