banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Filmtheater Voorschoten wordt feestelijk heropend

28 maart 2014

Vandaag gaat Filmtheater Voorschoten na een korte verbouwing weer open. Dat gebeurt met een feestelijke heropening en een vertoning van de digitaal gerestaureerde versie van Als twee druppels water. De opening wordt verricht door Lex Schoorel, de hoofdrolspeler in de film van regisseur Fons Rademakers uit 1963. Het is een passende film omdat deze zich grotendeels afspeelt in Voorschoten en er ook gedeeltelijk werd opgenomen.

Het theater, dat een zaal telt en onderdeel uitmaakt van het Cultureel Centrum Voorschoten, is opgeknapt zodat de bezoekers meer beenruimte hebben. De zaal telt nu 78 bioscoopstoelen, maar dat wordt nog uitgebreid naar 98. Het theater had de stap naar digitale vertoning al gezet.

Filmtheater Voorschoten wordt volledig gerund door vrijwilligers, zowel in het bestuur als in de uitvoerende taken. De verbouwing kon plaatsvinden dankzij steun van verschillende fondsen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180