banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Geen nieuw onderkomen voor Filmhuis Gouda

22 september 2017

Filmhuis Gouda.

De beoogde verhuizing van Filmhuis Gouda dreigt niet door te gaan. Er lijkt een streep gezet door het plan om het filmhuis onder te brengen in de Chocoladefabriek in Gouda. Het college van B&W is op basis van een onderzoek tot de conclusie gekomen dat de baten niet opwegen tegen de kosten.

Sinds 2014 zijn de Stadsbibliotheek, het Streekarchief Midden-Holland, De Drukkerswerkplaats Gouda en Kruim, eten en drinken ondergebracht in de Chocoladefabriek. Omdat er nog ruimte is in het pand en de instellingen elkaar denken te kunnen versterken ontstond het plan om ook Filmhuis Gouda en het Verzetsmuseum Zuid-Holland in het culturele verzamelpand onder te brengen.

De instellingen tekenden daartoe zelfs een intentieverklaring. Samenwerking zou kunnen leiden tot een mooier aanbod en veel mogelijkheden voor de betrokken instellingen. Aan onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF) werd gevraagd een haalbaarheidsstudie te verrichten.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN