banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Groen licht verhuizing bibliotheek Vlissingen naar CineCity

26 januari 2017

Forse bezuinigingen door de Vlissingse gemeenteraad heeft er toe geleid dat er een nieuwe huisvestiging gezocht moest worden voor de plaatselijke bibliotheek. En die is gevonden. De bibliotheek verhuist naar bioscoop CineCity.

'De verhuizing is klaar als in september festival Film by the Sea begint', laat CineCity eigenaar Ad Weststrate weten. Hij ziet een duidelijk toegevoegde waarde voor zowel de bibliotheek als de bioscoop. ' Het versterkt elkaar.'

Film by the Sea directeur Leo Hannewijk laat Holland Film Nieuws weten ook heel enthousiast te zijn over de komst van de bibliotheek. 'Het past in de opzet van het festival dat boekverfilmingen centraal stelt. Op landelijk niveau zijn er ook verregaande plannen voor samenwerkingsverbanden.'

CineCity verenigt steeds meer functies met als opvallendste toevoeging de opening van het CCXL theater vorig jaar waar naast film ook theatervoorstellingen en concerten worden geprogrammeerd. 

'Wij zijn al lang geen gewone bioscoop meer. We spreken nu ook met mensen uit de gezondheidszorg. Dat zou weleens de volgende stap kunnen zijn', laat Weststrate het regionale dagblad PZC weten.

CineCity Vlissingen, foto Ruden Riemens 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px