banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Groen licht voor Kinepolis Den Bosch

02 februari 2017

De vergunningen zijn binnen, de bouw kan beginnen. Kinepolis Den Bosch wordt na Jaarbeurs Utrecht het volgende nieuwbouwproject van de Belgische bioscoopketen in Nederland.

Kinepolis gaat nu doorpakken. Deze maand nog wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden en de opening staat gepland voor het voorjaar van 2018. Kinepolis Den Bosch krijgt zeven zalen, samen goed voor 1.500 zitplaatsen. Het concern denkt zo’n 350.000 bezoekers per jaar te zullen bedienen.

De nieuwe multiplex wordt onderdeel van het Paleiskwartier, het gebied naast het Centraal Station waar ook het Paleis van Justitie staat. Momenteel wordt hier veel hoogwaardige woningbouw ontwikkeld. Een voetgangersbrug verbindt het gebied met de oude binnenstad. Den Bosch wordt na Breda de tweede Brabantse vestiging van Kinepolis, en zal de zestiende bioscoop in Nederland zijn van de groep.

 Nummer 16 is in aantocht / Kinepolis 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)