banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Grootste scherm Randstad hangt in Utrecht

07 maart 2017

Vanavond wordt Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht officieel geopend. Afgelopen donderdag werden er nog vier zalen in gebruik genomen nadat in december al de eerste zalen operationeel werden. Een van de zalen is wel heel bijzonder: vanuit ruim 600 stoelen kunnen filmliefhebbers uit Utrecht en omstreken hier kijken naar het grootste bioscoopscherm van de Randstad.

Het scherm beslaat de volledige breedte en hoogte van de zaal en is 26 meter breed en 10,9 meter hoog. Dat is vergelijkbaar met vijf huizen van bijna vier verdiepingen. Voor ideale zichtlijnen is het doek licht gebogen. 

De laatste zaal die in gebruik wordt genomen beschikt over het Laser ULTRA-systeem: 4K-laserprojectie in combinatie met Dolby Atmos-geluid. Het is de tweede zaal in Kinepolis Jaarbeurs die zo is ingericht. De aanwezigheid van laserprojectie in alle zalen maakt Jaarbeurs de grootste full-laser bioscoop van Nederland.

Het is de bedoeling dat de bioscoop nauw gaat samenwerken met het aangrenzende congrescentrum Jaarbeurs. Zo heeft de bioscoop een ruime B2B foyer waar grote gezelschappen zich kunnen terugtrekken. Die staat in directe verbinding met het congrescentrum van waaruit catering kan worden geleverd. Ook op de begane grond is een overloop gemaakt. Hier zit een grote horecagelegenheid die zowel het congrescentrum als de bioscoop bedient.

Bij de volledige ingebruikname telt Kinepolis Jaarbeurs veertien zalen en 3.200 stoelen. Daarmee is er nu dus serieus werk van gemaakt om de fikse stoelenachterstand die Utrecht op andere grote steden had opgelopen, terug te brengen. De afgelopen jaren sloten twee Wolff-bioscopen (Camera en Catharijne) en werden twee nieuwbouwprojecten afgeblazen: Bieb++ en De Kade. Zelfs met de komst van CineMec Leidsche Rijn in 2015 bleef het stoelentekort groot. Kinepolis Jaarbeurs voldoet dus vanaf nu aan een grote behoefte.  

 Comfortabele stoelen, dubbele armleuningen en veel beenruimte: het is genieten in Kinepolis Jaarbeurs

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie