banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Haarlem breidt uit met nieuw bioscoopcomplex

15 oktober 2015

Nieuws kwam er deze week van NHbioscopen. Exploitanten Frits en Irma Nieuwenhuizen hebben na gedegen onderzoeken besloten in de wijk Schalkwijk een nieuw complex te gaan bouwen met zes zalen en zo'n 960 zitplaatsen. In een reactie op de aanstaande bouwplannen liet Nieuwenhuizen weten waarom juist voor deze locatie is gekozen.

'Naast onze concullega Pathé is er in Haarlem nog ruimschoots plaats voor een nieuw bioscoopcomplex. Bovendien wil de gemeente Haarlem graag een impuls geven aan het wat verpauperde winkelcentrum Schalkstad. De hele wijk gaat ge-upgrade worden met nieuwe woningen, horeca, supermarkten en leisure.'

Nieuwenhuizen liet een onafhankelijk onderzoeksbureau uitzoeken wat de haalbaarheid van het nieuwe complex zou zijn en wat deze exploitatie voor gevolgen zou kunnen hebben voor de eigen exploitatie CineMeerse in Hoofddorp. De resultaten van dit onderzoek waren dusdanig positief dat nu tot de bouw is besloten. Wanneer deze van start zal gaan is op dit moment nog niet bekend. Dit heeft te maken met het feit dat eerst het supermarktenblok gebouwd gaat worden en Nieuwenhuizen het zijn bezoekers niet wil aandoen door een bouwput naar binnen te moeten.

 Impressie van het nieuwe bioscoopcomplex in Schalkwijk.
Illustratie: Koop & Partners Architecten.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie