banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

IFFR krijgt eigen avond in KINO

13 mei 2016

KINO, het nieuwe multimediale filmtheater dat deze zomer in hartje Rotterdam zal openen, heeft een grote partner aan zich weten te binden. Het International Film Festival Rotterdam gaat er elke maand een eigen avond programmeren. Ook wil het festival tentoonstellingen in KINO organiseren.

Momenteel wordt nog druk gewerkt aan de voltooiing van het nieuwe filmhuis aan de Gouvernestraat, het oude LantarenVenster-complex. Het moet een culturele hotspot worden, met ambitieuze horecabestemming plus een verzamelwerkplek voor audiovisuele media. KINO wil weer het avontuur terugbrengen in de Rotterdamse filmcultuur, en daarvoor is het IFFR natuurlijk een ideale partner.

Festivaldirecteur Bero Beyer ziet het helemaal zitten. ‘Met deze avond komt alles samen: KINO geeft ons de ruimte het hele jaar door in de stad aanwezig te zijn, en dat op de plek waar het festival ooit begon en tot bloei kwam.’ IFFR startte in 1972 in wat toen nog 't Venster heette. 

Creatief directeur van KINO Jan de Vries is zeer content met de geplande samenwerking. 'Een maandelijkse IFFR-avond past precies bij wat wij met KINO voor ogen hebben: een mix van grote en kleine films, retrospectieven, classics en shorts van hoge kwaliteit. Lezingen, debatten of een bijzondere gast geven extra context aan de programmering.’

foto: Een gezamelijk Rotterdams avontuur, met Frank Groot, Bero Beyer en Jan de Vries (KINO)

De maandelijkse IFFR-avond gaat deze zomer van start op de eerste woensdag van de maand. Het wordt een dwarsdoorsnede van de diverse programmaonderdelen van het jaarlijkse filmfestival, en zal plaatsvinden in KINO 4, goed voor 111 bezoekers. Inmiddels is KINO ook toegetreden tot de Cineville-famillie en is de naam bekend gemaakt van de chef die straks het culinaire aspect voor zijn rekening gaat nemen: D.J. Wooldrik. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px