banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kade-project lijkt definitief van de baan

30 maart 2016

Het plan voor het Utrechtse filmcomplex De Kade lijkt definitief van de baan. Aandeelhouders van de huidige parkeergarage op de beoogde locatie, het Paardenveld, zien geen heil in het project. Een poging van het college van B & W Utrecht om de vastgoedgroep op andere gedachten te brengen, heeft vooralsnog niets uitgehaald. Dat heeft het college gisteren laten weten aan de gemeenteraad.

B & W betreurt de gang van zaken, maar neemt het bestemmingsplan niet verder in procedure. De aandeelhouders van Paardenveld Vastgoed BV zetten vraagtekens bij de toekomstverwachting over de bezettingsgraad van de parkeergarage.

Het is een grote tegenslag voor de ontwikkelaars van De Kade, ondernemer/distributeur Pim Hermeling en partners filmtheater ’t Hoogt, het Nederlands Filmfestival en de HKU. Hermeling noemt het in een reactie een zekerheid dat De Kade op deze plek niet door gaat. ‘Of er een plan B komt toch een arthouse bioscoop te openen in Utrecht, zullen we op korte termijn bekend maken. Maar dit project gaat hoe dan ook niet door.’

Kade utrecht

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)