banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Ketelhuis vergroot faciliteiten met entresol

26 juli 2016

‘Een enorme, uit de hand gelopen tafel,’ zo omschrijft directeur Alex de Rode zelf de fraaie entresol die zijn Ketelhuis sinds enkele dagen rijk is. Over de gehele breedte van het interieur is een verhoging gekomen met extra zitplaatsen. Het filmtheater op het Westergasterrein in Amsterdam heeft er zo in één klap 15 tafeltjes bij gekregen.

De constructie, die binnen twee weken verrees, is niet alleen een versterking voor de horeca maar ook een verbetering voor de dienstverlening van het filmhuis. Nu kunnen besloten vertoningen gekoppeld worden aan een receptie zonder dat de gasten plaats moeten nemen tussen de reguliere bezoekers. ‘Het geeft meer privacy, maar je hebt als gebruiker ook een veel beter zicht op de mooie details van dit monument,’ aldus De Ronde.

Hij neemt plaats aan een tafeltje in de knik van de l-vormige entresol. Bezoekers zitten op de verhoging nu pal onder de hoge ramen van het Ketelhuis. ‘Dit is zo’n mooi plekje, ik moet er misschien een toeslag voor gaan vragen,’ grapt De Ronde. Met drankjes voor genodigden uit de filmwereld werd de nieuwe situatie afgelopen donderdag feestelijk in gebruik genomen.

De entresol werd door architect Ramin Visch ontworpen, de man die ook eerdere verbouwingen als de hangende filmzaal voor zijn rekening nam. Visch bedacht een solide constructie, die dankzij de toepassing van betonplex-platen optimale pricay biedt.

Ketelhuis Amsterdam verbouwing entresolZelfde pand, veel meer ruimte: het nieuwe entresol is in gebruik (foto's Ilona van Genderen Stort)

Het resultaat is zo’n 45 vierkante meter extra vloeroppervlak dat hopelijk meer volk naar het restaurantgedeelte zal trekken. De Ronde liet ook de keuken uitbreiden en gaf het interieur een verfbeurt. ‘We waren altijd een filmtheater met ondersteunende horeca, nu zijn we horeca met ondersteunende projectie. De ondergang is ingezet!’

Bewaren

Bewaren

Bewaren

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px