banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kiek in de Pot officieel van start

20 juli 2016

Er werden al een paar weken films gedraaid, maar sinds gisteren is Kiek in de Pot ook officieel geopend. De multiplex biedt Bergen op Zoom iets bijzonders: Nederlands grootste servicebioscoop. En misschien wel van de wereld. 

Met een hapje, een drankje en natuurlijk films konden gisteravond genodigden uit het bioscoopvak het fraaie nieuwe theater aan de Binnenschelde helpen inluiden. Er was nog hard gewerkt om de laatste infrastructuur op orde te krijgen, maar pater familias Carlo Lambregts van familiebedrijf C-Cinemas klonk tevreden in zijn dankwoord: 'We kunnen zonder aanrijdingen het terrein op en af.' Alleen een waterpartij rondom de bioscoop moet nog worden afgewerkt, maar als die er eenmaal ligt hebben bezoekers buiten op de terrassen een fraai uitzicht.

Maar het is natuurlijk de binnenkant die echt telt. Kiek in de Pot heeft zes servicezalen, waarvan de grootste plaats biedt aan 190 bezoekers. Dat is hard werken als die allemaal tijdens de voorstelling een bestelling doen. Maar Lambregts heeft nieuw personeel aangetrokken die onder supervisie staan van ervaren krachten uit zijn bioscoop in Etten-Leur. Belangrijk, want vlot consumpties naar de bezoekers brengen is het verschil tussen een goedlopende en een slecht lopende servicebioscoop.

Lambregts bedankte een lange rij veelal lokale leveranciers en aannemers die ervoor hebben gezorgd dat de bioscoop op tijd konden worden opgeleverd. Stuk voor stuk mensen met wie de familie al veel langer zaken doet. Zoon Carl, die zelf boven de nieuwe multiplex gaat wonen, legde nog even uit waarom dat vertrouwenn cruciaal is. 'Vorige week hadden we nog een acuut rioleringsprobleem. Dan wil je wel dat als je belt er direct iemand komt. Die vervolgens ook nog tot half twee 's nachts doorwerkt om het gemaakt te krijgen. Dat doen de mensen met wie wij werken.' 

Ondertussen draait Kiek in de Pot al twee weken en hoewel er geen cijfers genoemd worden, wordt snel duidelijk dat de bioscoop een mooi succes is. Gevraagd naar wat er nu gaat gebeuren zei Carlo gisteren: 'Vakantie!' En waar gaan hij en zijn vrouw Mirjam dan naar toe? 'Nee, niet wij: de zomervakantie. Dan gaat het hier gebeuren!' Iemand verklapte dat Lambregts op de openingsdag ook zijn verjaardag vierde. Wanneer we de zalen inlopen toch maar even aan Mirjam gevraagd wat Carlo voor zijn verjaardag gekregen heeft. 'Een dikke kus.' En natuurlijk een prachtige nieuwe bioscoop.   

Ook het weer werkte mee bij de opening van Kiek in de Pot / Foto: Mark van den Tempel

 

    

   

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180