banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis Almere wordt aangepakt

22 maart 2017

Nog voor de zomer start Kinepolis Almere met een stevige renovatie. De stoelen zullen worden vervangen en de routing wordt aangepast. De zalen blijven tijdens de werkzaamheden grotendeels open.

Kinepolis nam het Utopolis-theater in Almere Stad eind vorig jaar over. Het interieur was sinds 2004 onveranderd gebleven, dus wordt de rebranding tevens een echte renovatie. In Almere Vandaag legde theatermanager Peter de Baaij uit wat er precies gaat gebeuren. ‘Alle vloerbedekking en alle stoelen in de acht zalen worden vervangen. Er zijn iets meer dan 2200 stoelen en daarmee wordt het in ieder geval al weer een stuk frisser. Daarnaast gaan we de kassa’s en het winkeldeel ook veranderen. We gaan meer van digitale kaartjes gebruik maken en de route wordt logischer.'

Inhoudelijk zullen er eveneens veranderingen worden doorgevoerd, zoals een betere spreiding van openingstijden. De Baaij: Nu hebben we echte piekmomenten en soms zitten er maar een paar mensen in een zaal. We gaan kijken hoe het werkt als we niet meer alleen op piekmomenten inzetten. Ik wil eigenlijk dat je altijd naar de bios kunt en daar dan binnen een korte periode een film kunt zien. Dus niet meer alle films om 20.00 uur, maar meer spreiden.’

Net als veel grote bioscopen wil Kinepolis Almere speciale producties gaan vertonen en meer etnische cinema als Bollywoodfilm gaan draaien. Op korte termijn zal de internetverkoop via de app en site van Kinepolis gaan lopen.

 Een sfeerimpressie van de nieuwe situatie / Kinepolis 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie