banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis Dordrecht feestelijk geopend

18 februari 2016

In Dordrecht vond gisteravond de officiële opening plaats van Kinepolis Dordrecht. Wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht en Eddy Duquenne, CEO van de Kinepolis Group, zetten hun naam op een ster voor Kinepolis’ eigen ‘Wall of Fame’ en verrichtten daarmee de openingshandeling.

Kinepolis Dordrecht is de eerste nieuwbouwbioscoop die het Belgische concern in Nederland opent. De onderneming nam in de zomer van 2014 Wolff Bioscopen over. Dat bedrijf had op dat moment al flinke stappen gezet in de realisatie van een nieuwe bioscoop in Dordrecht.

De nieuwe bioscoop beschikt over 6 zalen met in totaal 1.200 zitplaatsen. Het markante theater ligt aan het Wantij waardoor de bezoeker vanuit de foyer een prachtig uitzicht heeft over het water en het bijzondere Villa Augustus. Naast de bioscoop is een parkeergarage gelegen met plaats voor 320 auto’s en 470 fietsen. De bioscoop is ook bereikbaar met de watertaxi.

In aanwezigheid van onder andere regisseur Pieter van Rijn en acteur John Buijsman vond als onderdeel van de feestelijke opening een premièrevertoning plaats van de Nederlandse komedie Familieweekend. Ook zij zetten hun naam op een ster voor de ‘Wall of Fame’.

Eind vorige maand werd na een grondige metamorfose Kinepolis Enschede geopend waarmee de aanwezigheid van Kinepolis op de Nederlandse markt echt zichtbaar werd. Op dit moment wordt de bioscoop van het bedrijf in Groningen omgebouwd tot Kinepolis Groningen. Daarnaast wordt er in Utrecht en Breda gebouwd aan de tweede en derde nieuwbouwbioscoop van Kinepolis in Nederland.

In zijn toespraak kondigde Eddy Duquenne aan dat de onderneming nog bezig is met een andere locatie in Nederland. Dat project bevindt zich in de vergunningenfase. Om welk project het gaat kon niet bekend worden gemaakt.

Duquenne vertelde wel dat de jaarcijfers van 2015, die het beursgenoteerde bedrijf vandaag openbaar maakte, heel goed zijn. Kinepolis Groep realiseerde het afgelopen jaar 301,6 miljoen euro omzet en 43,2 miljoen euro winst. Het aantal bezoekers steeg met 12,5% tot 22,1 miljoen. Dat kwam door de expansie maar ook dankzij het sterke filmaanbod van 2015. 

Kinepolis DordrechtKinepolis Dordrecht aan het Wantij in Dordrecht. 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180