banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis Jaarbeurs officieel geopend (update 18:00)

08 maart 2017

Opening Kinepolis Jaarbeurs met exclusieve aankleding voor Kong: Skull Island. Foto's Ruud Vonk.

Gisteravond werd in Utrecht de officiële openingshandeling verricht van Kinepolis Jaarbeurs. Dat werd gedaan met het signeren en overdragen van een drietal gouden Kinepolis-sterren.

Kinepolis' CEO Eddy Duquenne, Albert Arp -CEO Jaarbeurs - en Utrechts wethouder van Cultuur, Kees Diepeveen deden die officiële opening. De gouden sterren komen in het Utrechts stadskantoor, Jaarbeurs en de bioscoop.

Na de opening werd de film Kong: Skull Island in 3D vertoond.

Met veertien zalen en 3.200 stoelen is Kinepolis Jaarbeurs één van de grootste bioscopen van Nederland. De grootste zaal heeft een capaciteit van 600 stoelen. Alle zalen zijn voorzien van laserprojectie. Twee zalen hebben wat Kinepolis Laser ULTRA noemt: laserprojectie aangevuld met Dolby Atmosgeluid.

Kinepolis Jaarbeurs moet jaarlijks een miljoen bezoekers gaan trekken. Samen met Jaarbeurs, dat elke jaar met evenementen twee miljoen mensen naar de Domstad trekt, wordt een van de grootste publiekstrekkers van Nederland gecreëerd.

De dagelijkse leiding van de nieuwe bioscoop is in handen van theatermanager Suzy Horemans. Er werken in totaal 450 werknemers bij Kinepolis Jaarbeurs.

Kinepolis Jaarbeurs opende 14 december van vorig jaar al de eerste zes zalen om optimaal te kunnen profiteren van het kerstbezoek. Inmiddels hebben 70.000 bezoekers de nieuwe bioscoop al bezocht.

Uitreiking gouden popcorn aan Rick Harderwijk door CEO Eddy Duquenne en presentator Michel van Keulen

Genodigden opening Kinepolis Jaarbeurs in zaal 7

Borrel na afloop film bij Speys

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN