banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis Jaarbeurs opent eerste zes zalen (update 19:00)

14 december 2016

Theatermanager Suzy Horemans (midden) en Carl Leanarts (rechts) openen Kinepolis Jaarbeurs. Foto Ruud Vonk

In Utrecht zijn vandaag de eerste zes zalen opengegaan van Kinepolis Jaarbeurs. De filmische aftrap vond plaats met de vertoning van Rogue One: A Star Wars Story. Theatermanager Suzy Horemans en Kinepolis' integration manager Carl Leanerts knipten samen het lint door voor de eerste bezoeker.

De opening werd verder opgeluisterd met de beroemde Coca-Cola kersttruck. De verlichte vrachtwagen staat de hele dag voor de deur van Kinepolis Jaarbeurs geparkeerd. Bezoekers kunnen er een kijkje in nemen en er mee op de foto.

Foto Ruud Vonk

Afgelopen weekend marcheerde een leger Stormtroopers al naar de bioscoop om daar de gouden popcorn van de Amerikaanse kunstenares Pae White veilig af te leveren. Kinepolis neemt de popcorn in bewaring tot de officiële opening.

Kinepolis Jaarbeurs gaat al open met de eerste zes zalen om optimaal te kunnen profiteren van de kerstperiode, de traditioneel sterkste periode van het jaar voor bioscopen.

De langverwachte bioscoop krijgt in totaal veertien zalen met 3.200 stoelen, en behoort daarmee tot de grootste theaters van Nederland. Alle zalen in de langverwachte bioscoop in Utrecht zijn uitgerust met laserprojectoren. De grootste zaal bevat wat Kinepolis zelf Laser ULTRA noemt. Dat is laserprojectie in combinatie met Dolby Atmos.

De overige acht zalen volgen in het nieuwe jaar. De officiële opening van het complex vindt naar verwachting eind februari 2017 plaats.

Kinepolis Jaarbeurs

Kinepolis' ULTRA LaserDe Laser ULTRA zaal waar de eerste voorstelling van Rogue One: A Star Wars Story plaatsvond. Foto Ruud Vonk.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN