banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis neemt bioscopen familie Nieuwenhuizen over

27 december 2017

Terwijl de kerstdrukte in de Nederlandse bioscopen alle aandacht opeiste zorgde Kinepolis voor een grote verrassing door bekend te maken dat het de Nederlandse bioscoopgroep NH Bioscopen overneemt.

NH Bioscopen is de onderneming van Frits en Irma Nieuwenhuizen. Zij hebben bioscopen in Schagen, Hoofddorp en op Texel. Kinepolis neemt ook de rechten over van de nieuwe bioscoop die Nieuwenhuizen voornemens was te gaan bouwen in de wijk Schalkwijk in Haarlem. De bioscoop in Den Burg op Texel wordt niet overgenomen door Kinepolis.

De bioscopen in Schagen (CineMagnus) en Hoofddorp (CineMeerse) hebben samen dertien zalen en 1.659 stoelen. In Haarlem gaat het om een nieuwe bioscoop met zes zalen en circa 850 zitplaatsen. De start van de bouw staat gepland voor 2018.

De overname wordt van kracht op 1 januari 2018. Met de overname is een bedrag gemoeid van 27,5 miljoen euro. Dat is inclusief de overname van schulden.

Begin 2013 won Frits Nieuwenhuizen, na het jaar van de opening van CineMeerse in Hoofddorp, de nationale bioscooprijs het Zilveren Roosje.

Kinepolis heeft momenteel reeds vijftien bioscopen in Nederland en zal in de loop van 2018 ook een nieuwe bioscoop in 's-Hertogenbosch openen.

CineMeerse in Hoofddorp in handen van Kinepolis

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird