banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis start bouw eerste bioscoop in Nederland

17 november 2014

De Belgische bioscooponderneming Kinepolis is vandaag gestart met de bouw van haar eerste bioscoop in Nederland. In Dordrecht werd de officiële handeling verricht voor de start van de bouw van Kinepolis Dordrecht. Dat gebeurde door de CEO’s van Kinepolis Eddy Duquenne en Joost Bert en de wethouders Piet Sleeking (ruimtelijke ordening en binnenstad én cultuur en toerisme) en Jasper Mos (economische zaken).

Kinepolis Dordrecht krijgt de beschikking over zes zalen en 1.200 stoelen. Het complex krijgt een foyer met een terras aan het water. Bezoekers kunnen hun auto stallen in de nieuwe parkeergarage die naast de bioscoop ligt en die plaats biedt aan 320 auto’s en 470 fietsen. Kinepolis Dordrecht gaat ook goed bereikbaar worden met de watertaxi die een halte voor de deur van de bioscoop gaat krijgen. De nieuwe bioscoop wordt gebouwd op loopafstand van het centrum.

Kinepolis Dordrecht is de eerste nieuwe bioscoop die Kinepolis bouwt in Nederland. 22 juli van dit jaar nam Kinepolis de negen bioscopen van Wolff Bioscopen over alsmede de in ontwikkeling zijnde nieuwbouwprojecten in Utrecht en Dordrecht. De bouw van die laatste is nu officieel begonnen. Wanneer men start met de bouw van Kinepolis Utrecht is nog altijd niet bekend. Kinepolis hoop binnen afzienbare tijd ook te beginnen met Kinepolis Breda.

Start bouw Kinepolis Dordrecht
Start bouw Kinepolis Dordrecht.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird