banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis Utrecht in december open

03 november 2016

Op veertien december om precies te zijn is Utrecht zes bioscoopzalen rijker. Dan opent megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs (gedeeltelijk) zijn deuren. Ook de openingsfilms is mega: Rogue One: A Star Wars Story.

Met veertien zalen en 3.200 stoelen wordt Kinepolis Jaarbeurs de grootste bioscoop van Utrecht en een van de grootste bioscopen van Nederland. Alle zalen zijn voorzien van laserprojectie; voor wie film nóg intenser wil ervaren, bevat het theater ook een Laser ULTRA- en een Dolby Atmos-zaal.

De definitieve filmagenda wordt later bekendgemaakt, maar zeker is dat Rogue One: A Star Wars Story op woensdag 14 december de allereerste film is die het publiek in de gloednieuwe bioscoop kan bekijken. De film wordt vertoond in de Laser ULTRA-zaal (500 stoelen) op een scherm van 156 vierkante meter.

In december gaat Kinepolis Jaarbeurs gedeeltelijk open met zes zalen. De resterende zalen openen in de weken erna tot het multiplex in februari 2017 in zijn geheel open zal zijn.

Rogue One: A Star Wars Story is de eerste spin-off in de franchise waarin het niet draait om de Skywalker-clan. De scifi-actioner onder regie van Gareth Edwards (Monsters, Godzilla) streeft naar een 'intiemere sfeer' in de oorlogsfilm. Wel is er sprake van vertrouwde Star Wars-onderdelen als de Death Star, rebellen en stormtroopers. In de hoofdrollen zijn Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Ben Menselsohn en Diego Luna te zien.

Rogue One: A Star Wars Story wordt op 14 december 2016 door The Walt Disney Company uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

 

Felicity Jones als rebellenleider in Rogue One: A Star Wars Story / The Walt Disney Company

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN