banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Kinepolis wil bioscoop in Breda

26 september 2014

De Belgische bioscooponderneming Kinepolis hoopt nog dit jaar een vergunning te ontvangen voor de bouw van een nieuwe bioscoop in Breda. Een woordvoerster van de onderneming bevestigt dit vandaag in reactie op een openbare brief van wethouder Bergkamp van Breda. Kinepolis heeft de aanvraag voor de vergunning al ingediend.

Er wordt tevens bevestigd dat dit nieuwbouwproject het eerste zogeheten greenfieldproject is van de Belgische bioscooponderneming dat Kinepolis wil realiseren. De locatie kon eerder nog niet worden onthuld. Kinepolis nam deze zomer Wolff Bioscopen over.

Kinepolis wil een bioscoop met tien zalen bouwen die onderdeel uitmaakt van het toekomstige evenemententerrein de Bavelse Berg. Dit terrein komt ten oosten van de A27 en ten noorden van het dorp Bavel. Op de Bavelse Berg moeten naast de bioscoop, een kinderspeelparadijs, een grote sportwinkel, een fastfoodresaturant en een evenementencomplex komen.

In het centrum van Breda is al een bioscoop van Pathé gevestigd met 7 zalen. Filmtheater Chassé Cinema heeft 4 zalen.

De betrokken partijen hopen dat de oplevering van de Bavelse Berg eind 2015, begin 2016 kan plaatsvinden.

Kinepolis HasseltFoto Kinepolis Hasselt.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird